Jurnalul lui Pătrățel

Prima zi

Plecăm în concediul stabilit de Gogosar. Nu am avut timp să mă implic dar am încredere în ea!

Ne-am trezit de dimineață ca să plecăm pe răcoare. Am cărat la bagaje, de mă uitam prin casă dacă a mai rămas ceva, în afară de pereți. Am umplut portbagajul și fiecare avea cel puțin câte un bagaj în brațe.

Noroc că am plecat pe răcoare, că era să mă trezesc cu adevărat la răcoare. Văzusem echipajul de poliție, dar în loc să încetinesc, am accelerat și am revăzut în direct, fazele din filmele polițiște, când poliția pornește în urmărire. Am oprit și văzându-mă atât de suferind, polițișta m-a iertat, deși avusesem cu 15 km/oră mai mult. A pus o singură condiție… alta decât vroiam eu: să-mi mut bagajul din brațe în altă parte. Am acceptat, vrând să-l dau lui Gogonel, dar m-am răzgândit și l-am pasat surorii mele Maimuțel: poate așa vorbește mai puțin!

Am plecat cu grijă și am ajuns la timp la destinație: adică în aceeași zi. Drumul nu dura mai mult de patru ore dar GPS-ul de pe telefon nu mă ajutase: telefonul se descărcase. Eram conștient că pregătisem toate cele necesare călătoriei… dar uitasem de mobil.

Ne-am folosit de o hartă reală, printată, dar puțin mai veche… Când ajungeam pe un drum stabilit, ne trezeam că acela se bloca sau, nu mai corespundea. Deh… multe s-au schimbat în 20 de ani, de când era harta.

Până la urmă am ajuns cu bine. Ne-am oprit în fața casei, unde era încuiat. Am sărit gardul și m-am trezit călărit de un câine imens, iar lîngă noi, apăruse o femeie cu o mătură și un bărbat cu un par. Noroc cu Gogoșar că s-a înțeles cu ei și am fost eliberat. Ei nu aveau sonerie și vorbeam doar la telefon și mai ieșeau câteodată la poartă, să vadă dacă vine cineva!

Am descărcat toată seara bagajele… Noroc că aveam o casă mai mare și au încăput.

Un tablou nu-mi place, că este un tip ce se uită urât la mine… Gogoșar a uitat să ia niște tablouri de rezervă….

Gata! Mâine este o nouă zi. Este foarte cald și deschidem geamurile să ne răcorim.

A doua zi

Azi am o problemă medicală. De la curentul de aer, mă doare umărul drept și gâtul… pe care nu-l pot întoarce. Gogonel râde că astfel nu mă pot uita după fete…

Pe corp am numai înțepături… de țânțari… Doar eu, deci sunt cel mai gustos!

Am servit micul dejun și când am dus resturile de mâncare la gunoi, am dat cu fruntea de dulap și mi-am făcut un cucui. Fetele mi-au pus un bandaj, iar acum arăt ca un pirat!

Ne-am gîndit să ne plimbăm… Așa am făcut și am numărat pensionarii și tinerii. Primii au câștigat detașat, chiar din prima clipă.

M-am bucurat când am revenit acasă. Am alergat de bucurie și am dat un cap de bou! Adică capul meu, s-a lovit de un bou care trecea pe acolo… Amândoi ne-am uitat unii la alții prostește ca doi frați care se regăsesc.

Am rămas fără brichetă deși am avut trei. Prima s-a udat și s-a stricat, a două s-a epuizat la pregătirea grătarului, iar a treia le-a urmat pe primele două. Dacă nici trei nu fac față….

Obosit m-am dus să fac un duș. În timp ce mă spălam, pe geamul deschis, a apărut o albină cu care m-am luptat din greu. Am alunecat și am picat, făcut KO, și noroc cu apa care curgea pe mine, că m-a readus la viață. Când m-am ridicat, am constatat că mă doare piciorul drept. După ce m-am îmbrăcat, m-am târât pe burta, la parter, coborând treptele ca în copilărie, cu sania pe derdeluș… Derdelușul erau scările, sania, fundul meu. Am fost bandajat din nou. Puțină parte din corp mi se mai vede de atâtea înfolieri… și căldura este insuportabilă și muștele mă înnebunesc!

Mai avem multe zile…

Ziua a treia

Fetele au fost la plimbare. Gogonel a băut bere… eu nu. Am răcit și mă doare gâtul. Dacă nu consum din licoare, norma pentru ultimele zile va fi una mare!

Am lucrat pe laptop. Dimineață am pus din greșeală ochelarii de soare în loc de cei de laptop și m-am speriat că mi s-a dus și vederea! Alarmă falsă.

Azi a venit o femeie și când i-am deschis m-a întrebat unde-i este sutienul. Fetele apăruseră de la plimbare și se uitau speriate și uimite la mine. Noroc că femeia și-a dat seama că gresise casa…

Seara toți erau fericiți că nu mai erau muște și țânțari. Normal… toți roiau în jurul meu… mă simțeam ca un rege!

Ziua a patra

A fost cea mai bună. Nu am pățit nimic. Nu m-am ridicat din pat, pentru că mă dureau toate… Era frumos că mă văietam dar nu puteam să spun cu certitudine ce mă doare.

Când m-am bărbierit, m-am speriat că intrase un grăsan peste mine… Eram eu, reflectat în oglinda ce ocupa toată ușa…

Era doar o oglindă ce reflecta totul la dimensiuni mai mari… aviz celor care vor să slăbească.

Azi am fost singur… Ce bine este să faci ce vrei într-o casă mare, dar să nu te ocupi de curățenie în ea! Am găsit două ouă în frigider și le-am spart…. Nu erau fierte și mi-au picat pe jos. Când să le adun, am alunecat pe coaja de la banana pe care o mâncasem anterior și căzuse de pe masă.

Oglinzile mă sperie, crezând mereu că este cineva în zonă. Am ratat o treaptă care nu exista, iluzie optică și am așteptat un timp să-mi revin pentru a continua deplasarea spre grădină. Am reușit.

Un țânțar a trecut pe la mine și mi-a spus că vine diseară cu familia… O să avem musafiri.

Ziua a cincea

Azi sunt strong. Am pus cafea instant, am discutat cu fetele care m-au zăpăcit și am mai pus o serie de cafea…ness în căni. Apoi a venit Gogonel care a mai completat în cana lui și în a mea cu… cafea și abia apoi am pus apă! Pot petrece până ajungem acasă!

Atât de frumoasă este Gogosar, că muștele au ieșit din casă, după ea.

Ziua a sasea – ultima

Gata sunt sănătos. S-a terminat și concediul.

Am băgat la bagaje… Parcă sunt mai multe… se vede unde sunt banii lipsă din buzunare… Am plecat pe soare ca să ajungem pe răcoare.

În fața blocului ne așteptau vecinele care ne monitorizou. Vorbeau mult, probabil aveau eroare de calcul la cronometrarea timpului cât am lipsit.

Mă simt perfect. Parcă acum sunt în concediu!

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Patratel si Gogosar și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Jurnalul lui Pătrățel

  1. :))) Hai ca a fost chiar draguta vacanta voastra, mici impedimente pe ici pe colo cat sa faci un articol super haios

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s